Taiteestani /

About my art

Olen kiinnostunut käsittelemään taiteeni kautta ihmisyyttä, läsnäoloa, kohtaamista, yhteyttä ja yksinäisyyttä. Ajattelen suhteen toiseen ihmiseen ja ympäristöön olevan ihmisen toimintaa ja ajattelua ohjaava tekijä. Tämän vuoksi aiheeni kytkeytyvätkin vahvasti ihmismuotoon ja kasvoihin. 

Taiteen tekemiselleni on tyypillistä sarjallisuus, teeman jatkuminen sarjasta, tyylistä ja tekniikasta toiseen. Tällä hetkellä keskityn käsittelemään teemoja piirtämällä ja maalaamalla sekä sekatekniikoita kokeillen, mutta valokuva kuuluu vahvasti taiteen tekemisen prosessiini, mikä näkyy usein myös maalauksissani ja piirroksissani. Realistinen tai naturalistinen kuvaustapa ei ole minulle itseisarvo tai tavoiteltava, tärkein asia. Figuratiivinen tapa tehdä taidetta on minulle luonnollista: koen sen osaksi minua, luontevaksi ja toimivaksi kanavaksi tarkastella maailmaa ja ihmistä.

Erityisesti nuoren minuuden rakentaminen ja sen haasteet ajassamme kiinnostaa minua. Fokusoin töissäni tyttöihin ja naisena olemiseen, sillä aikamme visuaalinen kulttuuri asettaa edelleen erityisesti tytöille ja naisille paineita ja ulkopuolelta tulevia odotuksia. Lisäksi olen itse neljän kouluikäisen tytön äiti.

Ihmisyyden ja elämän tutkimisen lisäksi käsittelen taiteeni kautta myös taiteen tekemistä itseään ja sen kameleonttimaista olemusta. Joskus se verhoutuu taiteessani ekspressiivisyyteen, runsaisiin väreihin ja vahvoihin siveltimenvetoihin, joskus taas hitaasti eteneviin, tarkkuudessaan naturalistisiin hiilipiirroksiin tai lasuurikerroksista hiljalleen rakentuviin maalauksiin. 

 

Elisa Tuohimaa 

© Elisa Tuohimaa. All rights reserved.

  • Black Pinterest Icon
  • Black Facebook Icon
  • Black Instagram Icon
This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now